onsdag den 18. december 2013

Johannes Kepler (27 dec. 1571 – 15 nov. 1630)

Johannes Kepler var en mand med mange egenskaber! Han var både matematiker, astronom, og astrolog, udover det var han også doktor og i flere omgange lærer, Johannes Kepler var også optiker. 

 Johannes Kepler er født i Tyskland, og har studeret der. Han har studeret på det tyske universitet  Tübinger Stift.

Johannes er en nøglefigur i det 17. Århundredes revolution, han har været med til at skabe et nyt verdensbillede, og skabe en langt større forståelse for hvad det egentlig er der sker ude i rummet. Udover at være en betydningsfuld mand for omverden var Kepler også far til 9 børn.

Johannes Kepler er som sagt en kendt figur indenfor naturvidenskaben i det 17 århundrede, og det er han af gode grunde. Johannes Kepler tog i 1600 til Prag for at arbejde sammen med Tycho Brahe. Tycho Brahe havde nogle observationer der omhandlede Mars’ banebevægelse. Brahe satte Kepler til at udforme en ny teori på baggrund af de observationer Tycho Brahe havde foretaget.

Efter Tycho Brahes død i 1601 overtog Kepler  hans plads som kejserlig matematiker, og i 1602 kom han frem til det vi ved i dag, nemlig at Mars’ banebevægelse ikke er rund, men mere ”fladtrykt” også kaldt en ellipse.


Johannes Kepler udformede tre love der blev grundlaget for den newtonske fysik, og som også er grundlaget for meget af den viden vi har om universet i dag. 

0 kommentarer:

Send en kommentar